De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limiet bepalen

Beste Wisfaq,

Hoe zou ik deze limiet kunnen bepalen?

$
\eqalign{\mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{2x}}
{{\root 3 \of {x + 27} - 3}}}
$

Groet,
Max

Max
Student universiteit - zondag 28 april 2019

Antwoord

Zowel teller als noemer gaan naar 0. Kijk eens naar de regel van l'Hopital.

$
\eqalign{
& \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{2x}}
{{\root 3 \of {x + 27} - 3}} = \cr
& \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{2}
{{\frac{1}
{{3\root 3 \of {\left( {x + 27} \right)^2 } }}}} = \cr
& \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} 6\root 3 \of {\left( {x + 27} \right)^2 } = 54 \cr}
$

Zie De regel van l’Hospital

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 april 2019
 Re: Limiet bepalen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3