De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Voorwaardelijke kans bij type 1 fout - foutieve hypothese testen

 Dit is een reactie op vraag 87666 
Dankje! Met de laatste zin bedoel: wat zou de kans zijn zonder voorwaardelijke stelling? Ook 2·alpha?

Adrien
Student universiteit - woensdag 27 februari 2019

Antwoord

Wat is een `voorwaardelijke stelling'? Is dat een stelling die nog niet bewezen is? Of heb je een andere betekenis van `stelling' in gedachten? Iets als `veronderstelling'?
Per definitie van $z_\alpha$ is de kans op $Z > z_\alpha$ gelijk aan $\alpha$, daar valt verder niets aan te doen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 februari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3