De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: De vergelijking van een lijn door twee punten

 Dit is een reactie op vraag 87615 
Ik heb het nog eens aangekeken...

Als we hebben (a1,a2) en (b1,b2)
en we zoeken weer de lijn.

a= (a2-b2)/(a1-b1)
y=ax + b
y = (a1-b1)/(a2-b2)·x .. die b verdwijnt nu?
Nou kies je dus 1 van de (b2,b1) of (a1,a2) als coördinaten... toch?
dus y $\to$ a2 en x $\to$ a1
geeft:
(y-b2)/(x-b1) = (a1-b2)/(a2-b2)

Is dit het idee erachter? Gewoon die coordinaten y en x noemen? Er staat nu eigenlijk hetzelfde maar de a2 en a1 zijn vermomd in a2 en a1?! Ik begrijp het niet echt denk ik.

Stijn
Cursist vavo - woensdag 13 februari 2019

Antwoord

Had je Formules bij rechte lijnen bekeken? Dat is verreweg de handigste manier om een vergelijking te vinden voor de rechte door twee gegeven punten.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 14 februari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3