De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee vergelijkingen met twee onbekenden

Ik heb twee vergelijkingen met twee onbekenden. In Maple notatie zijn de onbekemden a[1] en a[0] en de vergelijingen:

m = A*(a[1])/(a[0])

en

v = (2*(a[0]+c[0])*a[1]**2*(1-exp(-(c[1]*A)/((c[0])/(a[0])+1))))/(a[0]**3*c[1]**2)

Behalve a[1]=0 en a[0]=0 kan ik geen andere oplossingen krijgen. Wat is de oorzaak?

Ad van
Docent - vrijdag 11 januari 2019

Antwoord

Ik denk dat de transcendentie van de tweede vergelijking redelijke oplossingen in de weg staat. Daarnaast lijkt de gevonden oplossing incorrect: het is in ieder geval geen goede oplossing voor de eerste vergelijking als $m$ en $A$ ongelijk aan nul zijn.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 januari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3