De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bereken a en b

 Dit is een reactie op vraag 87406 
Ja, inderdaad is het wat duidelijker geworden, alleen dat functie voorschrift is inderdaad niet duidelijk want hij gaat niet door (1,5) ze vroegen ook nog c te te berekenen maar omdat ik die nergens zag staan heb ik t maar op a en b gelaten.
Mischien moet het functie voorschrift zijn ^(e)log (3x+c)

Denkt u niet?

Mboudd
Leerling mbo - zondag 6 januari 2019

Antwoord

Zoiets zou kunnen natuurlijk, maar wat is nu $^e\log(...)$? Is dat niet $\ln(...)$? Vaag!

Maar nu zou dan $\ln(3x+c)$ door (1,5) moeten gaan. Er geldt:

ln(3·1+c)=5
ln(3+c)=5
3+c=e^5
x=e^5-3

Erg fraai is het niet, maar zoiets moet het zijn.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 januari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3