De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Herleiden

Hallo

Ik snap niet hoe mijn leerkracht aan dit gekomen is.
Zouden jullie mij hierbij kunnen helpen?

x=y(z-x/x)

Als antwoord kreeg ze

x2+yx+yz=0

Alvast bedankt

Amber
2de graad ASO - zaterdag 5 januari 2019

Antwoord

Volgens mij ben je ergens een paar haakjes vergeten, maar ik denk dat er dit zou moeten staan:

$
\eqalign{x = y \cdot \frac{{z - x}}
{x}}
$

Dat kan je herleiden tot:

$
\eqalign{
& x = y \cdot \frac{{z - x}}
{x} \cr
& x^2 = y(z - x) \cr
& x^2 = yz - xy \cr
& x^2 + xy - yz = 0 \cr}
$

Kennelijk mist er ook nog een minteken in jouw antwoord. Maar zoals uitgewerkt moet het zijn. Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 januari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3