De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen met dubbele hoek

Beste WisFaq,

Ik heb een vraag over een opdracht waar ik niet goed uitkom omdat er een dubbele hoek staat ipv een enkele.

Het gaat om de opdracht: Gegeven :sin(2$\Phi$)=√(1-2x) met 0$\le$x$<$1/2

a. Bepaal tan(2$\Phi$)
b. Bepaal sin$\Phi$

Ik heb veel proberen op te zoeken over dit probleem maar kwam bij nergens tot een resultaat.
Ik heb geprobeerd de formule: (cos(2$\Phi$))2+(sin(2$\Phi$))2 = 1. Te gebruiken maar kwam hierbij niet bij een goed resultaat.

Met vriendelijke groet

Bram B
Student hbo - zaterdag 27 oktober 2018

Antwoord

a) De formule die je gebruikte, doet het werk toch goed?
Je krijgt cos2(2$\Phi$) = 1 - sin2(2$\Phi$) = 1 - (1 - 2x) = 2x zodat je cos(2$\Phi$) hebt.

b) Via cos2$\Phi$ = 1 - 2sin2($\Phi$) heb je dan sin$\Phi$ te pakken.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 27 oktober 2018
 Re: Vergelijkingen met dubbele hoek 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3