De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poissonverdeling

Bij een landelijk bingospelletje is de kans op het winnen van een prijs 0.001. In een zaal vanwaaruit een directe televisie-uitzending plaatsvindt, bevinden zich 1500 mensen.
  • Wat is de kans dat zich in die zaal meer dan 1 prijswinnaar bevindt?

Guido
Student hbo - zaterdag 27 oktober 2018

Antwoord

P(meer dan 1 winnaar) = 1-P(0 winnaars)- P(1 winnaar)
Poissonverdeling met verwachting mu=0,001x1500=1,5
= 1-0,2231-0,3347

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 27 oktober 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3