De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Surjectiviteit lineaire afbeelding

Stel een afbeelding tussen twee vectorruimten A en B: L: A-$>$ B. Als gegeven is dat dim(A)=dim(B), mag je dan besluiten dat L surjectief is? Zoja, waarom? Zo neen, waarom?
Bedankt!

Wisk
Student universiteit België - donderdag 7 juni 2018

Antwoord

Bekijk eens een paar voorbeelden, zoals $A=B=\mathbb{R}^2$ en laat $L$ de projectie op de $x$-as zijn.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 juni 2018
 Re: Surjectiviteit lineaire afbeelding 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3