De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vector

 Dit is een reactie op vraag 85631 
Foutje, A+C krijg ik 5i-3j+3k als antwoord, het vraag snap ik eerlijk gezegd ook niet, En dit stond er letterlijk

Vraag 5
Als A = 2i + j + k, B = i - 2j + 2k en C = 3i - 4j + 2k, vind dan de projectie van A + C in de richting van B. Geef uw antwoord als een kommagetal (gebruik dus een komma!); een cijfer na de komma volstaat.

ester
Student hbo - zondag 28 januari 2018

Antwoord

Aan het antwoord te zien gaat het om de norm (of lengte) van de loodrechte projectie van $A+C$ op de drager van $B$.
En voor die projectie heb je als het goed is de volgende uitdrukking geleerd
$$
\frac{(A+C)\cdot B}{B\cdot B} B
$$
Twee inwendige producten dus en dan $B$ met het quotiënt vermenigvuldigen.
Daarna moet je de lengte van de resulterende vector hebben.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 januari 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3