De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Standaard deviatie uit covariantiematrix

 Dit is een reactie op vraag 85155 
Ik denk dat dit idd niet de juiste benadering is om een kwaliteitsgetal voor b te krijgen. Ik heb nog wat rondgeneusd en ik dacht er aan om de "circular variance" te gebruiken ( http://www.fiserlab.org/manuals/procheck/manual/man_cv.html) Is dit volgens jou ook een betere methode om de betrouwbaarheid van b te bepalen?

Arnold
Student hbo - donderdag 2 november 2017

Antwoord

Ik betwijfel het: die pagina gaat er vanuit dat je een rij hoeken hebt en die heb je hier niet, je hebt slechts één waarde voor $b$, niet een heel rijtje $b_i$-tjes. Je kunt uit de varianties (of standaarddeviaties) van $H\cos b$ en $H\sin b$ en de schattingen een vierkant(je) halen die de spreiding van het punt $H(\cos b,\sin b)$ aangeeft. Daaruit kun je schattingen voor de spreidingen van $H$ en $b$ aflezen. Dat vierkantje kunt in een zo klein mogelijke sector insluiten en dat geeft geschette grenzen voor $b$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 november 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3