De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Groot mogelijke factor voor wortelteken brengen

x = (8 - wortel 48) / 4

x = (8 - 4 wortel 3) / 4 = 2 - wortel 3

Ik snap bij de laatste stap niet, waarom het antwoord 2 - wortel 3 is. Ik zou denken dat je 8 door deelt, daarna -4 door 4 delen en tenslotte wortel 3 door 4 delen. Dus dan wordt het antwoord 2 - (wortel 3 / 4)

Samant
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 oktober 2017

Antwoord

Nee toch? Er staat
$$
\frac{8-4\sqrt3}{4}
$$
en dat wordt
$$
\frac84 - \frac{4\sqrt3}4
$$
En je deelt het product $4\sqrt3$ toch echt maar één keer door $4$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 oktober 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3