De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integraal oplossen

 Dit is een reactie op vraag 85092 
Ik heb gedaan wat U voorstelde op het eind. Ik krijg dan:
-(x+M)^(u+v+1)*Pi*GAMMA(v+1)/(sin(Pi*u)*GAMMA(u+v+2)*GAMMA(-u))-M^v*x^(u+1)*hypergeom([1, -v], [2+u], -x/M)/(u+1);

als ik dit uitreken voor u = 625/1000, v = 2+1/3 en
x = 8/10 dan krijg ik als uitkomst 1.952848739 en dat krijg ik ook als ik de integraal numeriek oplos.

Dus heel,heeel erg bedankt.

Ad van
Docent - vrijdag 6 oktober 2017

Antwoord

Overigens is numeriek benaderen in de regel een stuk efficiënter: evaluatie van transcendente functies als $\Gamma$ en $\vphantom{F}_2F_1$ kosten veelal meer operaties dan numerieke integratie.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 6 oktober 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3