De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Identiteiten bewijzen

Beste,
Als taak moet ik deze 2 identiteiten bewijzen, maar ik heb al bijna elke mogelijkheid geprobeerd en toch loop ik altijd vast. Kan u mij hierbij helpen?

1) cosA.(2+tanA).(1+2.tanA)=2/cosA+5sinA

2) (tanA+secA-1)/(tanA-secA+1)=tanA+secA

Alvast bedankt,
Emile

Emile
3de graad ASO - zondag 10 september 2017

Antwoord

Wat je nodig hebt is dat
$$
1+\tan^2\alpha=\frac{\cos^2\alpha+\sin^2\alpha}{\cos^2\alpha}=\frac1{\cos^2\alpha}
$$
Bij 1): linkerkant uitvermenigvuldigen en de formule gebruiken.
Bij 2): je moet laten zien dat
$$
\tan A+\operatorname{sec} A-1 = (\tan A+\operatorname{sec} A)(\tan A-\operatorname{sec} A+1)
$$
werk de vermenigvuldiging rechts uit en gebruik de formule.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 september 2017
 Re: Identiteiten bewijzen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3