De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Matrix

Goedemiddag, dit is mijn tweede en laatste vraag die ik niet begreep voor het vak Linear Algebra. Alvast heel erg bedankt.

Consider the system Ax = b with
A = [ 1  0  β
1 −β 0
β 0 −β ]
b= [ 1
0
-1]
Determine the set of solutions of the system for all β ∈ R.

Walter
Student universiteit - dinsdag 5 september 2017

Antwoord

Doe wat je altijd doet: elimineren. in de eerste stap trek je de eerste rij $1$ keer van de tweede af en $\beta$ keer van de derde. Dan heb je al een echelonvorm, en je moet nu gevallen onderscheiden: als $\beta=0$ is er geen oplossing en als $\beta=-1$ zijn er oneindig veel oplossingen; in alle andere gevallen heb je precies één oplossing.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 september 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3