De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantonen dat y evenredig is met x

Ik heb twee vergelijkingen in Maple notatie:

y := (1/462058639171)*sqrt(1559539637070687639877140*b^2+213498186032556375567241*c^2);

en

x:=1637548055946/462058639171*b+c;

waarbij b en c ook verandelijken zijn elk groter dan nul.

Hoe kun je nu aantomen dat, ongeacht de waarden voor b en c, geldt dat y = 0.634 * x?

Ad van
Docent - donderdag 17 augustus 2017

Antwoord

Dat kan niet: $y(1,2)/x(1,2)\approx0.6064628098$.
Overigens is dat direct in te zien: de grafiek van $x$ als functie van $b$ en $c$ is een vlak; de grafiek van $y$ als functie van $b$ en $c$ is een elliptische kegel.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 17 augustus 2017
 Re: Aantonen dat y evenredig is met x 
 Re: Aantonen dat y evenredig is met x 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3