De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Reuzenrad

Op de kermis staat ‘n reuzenrad. Op ‘t hoogste punt is ‘n bakje 20 m boven de grond. Rad maakt 2 omw/min. Op ‘t tijdstip t = 0 is ‘t bakje beneden. Op welke hoogte is ‘t bakje na 10 sec?
Hallo wiskunde specialisten ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken kan iemand mij daarbij helpen. Alvast bedankt

trafas
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 juli 2017

Antwoord

Op het reuzenrad staat een voorbeeld hoe je dat kan doen. Je stelt een formule op.

Op formules van sinusoïden opstellen staat hoe je zo'n formule op kunt stellen.

In dit geval (klopt dat wel?) is de evenwichtsstand 10, de amplitude is 10 en op het tijdstip t=0 bevindt het bakje zich op h=0 en de periode is... Ik zou de cosinus proberen...

q84760img1.gif

Lukt dat zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 4 juli 2017
 Re: Reuzenrad 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3