De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Ontbinden in factoren

 Dit is een reactie op vraag 84636 
Dank u Gilbert
De oplossing zijn kommagetallen in dit geval
p=12,324 en 0,276
vreemd maar dat kan waarschijnlijk

Blijkbaar is de abc formule nog niet geleerd, dus moet er geen oplossing gevonden worden voor x of p
kan
5x4-63x2+17=0 nog eenvoudiger?

thibau
2de graad ASO - zaterdag 17 juni 2017

Antwoord

Hallo Thibault,

Met de abc-formule vind je exacte oplossingen:

p=6,3-0,1√3629 (afgerond 12,324) of
p=6,3+0,1√3629 (afgerond 0,276)

dus:

x=√(6,3-0,1√3629) of
x=-√(6,3-0,1√3629) of
x=√(6,3+0,1√3629) of
x=-√(6,3+0,1√3629)

Voor het oplossen deze vergelijking is de abc-formule de eenvoudigste methode. Wanneer de abc-formule (nog) niet is geleerd, dan is het wellicht de bedoeling dat de vergelijking grafisch numeriek wordt opgelost.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 17 juni 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3