De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeveel pincodes van 4 cijfers kan je maken?

Ik kom er helemaal niet uit!
er zijn 104 = 10000 viercijferige codes.
Dat gaat bij pincode niet op..
pincodes beginnen niet met een 0 dus
9x10x10x10 = 9000

bijvoorbeeld: 1234, 3456 tellen niet mee dus...
9000 - 7 = 8993
natuurlijk doen 1111 2222 ook niet mee dus..
8993 - 10 = 8983 ?

klopt dat??

Rens
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 maart 2003

Antwoord

  1. als je niet met een 0 mag beginnen, dan klopt het dat je 9000 pincodes overhoudt.
  2. als vier opeenvolgende cijfers niet meedoen, dan denk ik dat je er 6 moet aftrekken:
    1234, 2345, 3456, 4567, 5678, 6789
    (je mocht immers niet met een 0 beginnen en 7890 vind ik niet echt opeenvolgend, wel?)
  3. als 4 dezelfde cijfers ook niet mee tellen, dan moet je er nog eens 9 vanaf trekken, en niet 10: de 4 nullen had je immers bij punt 1) al buitengesloten!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 12 maart 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3