De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking oplossen adhv substitutie

Voor mijn examens ben ik oefeningen aan het maken. Een oefening met substitutie lukt mij niet. Ik zit vast omdat er een sin(2x) in staat.

4sin2(2x) - 2 = 4sin2x

Normaalgezien kan je sin2(x) = t en dan is de vergelijking vereenvoudigd. Maar met sin2(2x) zit ik vast.

Mara
3de graad ASO - maandag 5 juni 2017

Antwoord

sin(2x)=2sin(x)·cos(x)
sin2(2x)=4sin2(x)·cos2(x)=4sin2(x)·(1-sin2(x))
Nu kun je de substitutie sin2(x)=t wel toepassen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 5 juni 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3