Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsel oplossen

Hallo, ik moet deze vraag maken maar ik kom er werkelijk niet uit. Het is de bedoeling dat je alles in een matrix zet, maar ik snap niet hoe.

De vraag:
Bepaal via de inverse de oplossingen van de volgende stelsel (voor zover er oplossingen bestaan). Bepaal ook steeds de coefficientendeterminant.

x1 - 2x2 + x3 - x4 = 4
2x1 - 3x2 + 2x3 - 3x4 = -1
3x1 - 5x2 + 3x3 - 3x3 = 3
-x1 - x2 + x3 - 2x4 = 5

Janpie
Student hbo - dinsdag 11 maart 2003

Antwoord

Zo'n matrix en vector zou er zo uit zien:

q8416img1.gif

..en dan kan je wel verder?

Zie Matrix Calculator

Zie vraag 703

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 12 maart 2003
 Re: Stelsel oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics