De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oefening afgeleide

 Dit is een reactie op vraag 84133 
Als afgeleide komt ik uit op:
(1/6)+(2x-300)/2√(150-x)2+602

En als ik het op nul laat uitkomen, dan klopt het uitkomst niet overeen met de oplossingen.

Dit moet als uitkomst hebben:
De redder moet een afstand van 139,858 m langs het strand afleggen en dan nog 60,851 m in zee. Hij bereikt de drenkeling na 84,161 s

Suys S
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 24 maart 2017

Antwoord

Je afgeleide klopt (met $(150-x)^2+60^2$ binnen de wortel). Als je exact rekent is de afgeleide gelijk aan nul bij $150-\frac{12}{7}\sqrt{35}$ (afgerond $139.858$), met functiewaarde $25+10\sqrt{35}$ (afgerond $84.16$).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 24 maart 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3