De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Gebroken machten

 Dit is een reactie op vraag 83825 
Hoi,

Ik doe veel oefenopgaven die ik op internet vind, daar kom je dit soort fouten tegen, dat is wel verwarrend.
Het voorgaande kwam na een opgave waar het volgende uitkwam:

Aan het einde kwam eruit:
Zelf heb ik dit zo opgelost:
G2/3=5,07
G=(5,07)^(1/[2/3])
G=11,4

Oplossing opgave:
G2/3=5,07
G=(5,07)3/2

Een breuk met alleen een 1 in de teller kan dit wel:
1/[2/3]= [1/1]·[3/2]=[3/2]

1/[2/3]=1,5 en
[3/2]=1,5

Daarna hebben ze deze bewerking ook in de volgende oefening doorgevoerd. Maar daar stond dus:
x2/3√x4
(x2gedeeld door derdemachtswortelx4)

Groet Kees

Kees
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 februari 2017

Antwoord

Tja, 'delen door een breuk', zoals:

q83827img1.gif

is heel wat anders dan 'delen door een gebroken macht', zoals:

q83827img2.gif

Hier horen dan ook verschillende rekenregels bij.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 februari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3