De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De maximale lengte van een lijnstuk

Als je de maximale lengte van een lijnstuk moet berekenen doe je:
L' = 0
Maar de formule van L = sin(2x) + 5 - 2sin2(x)
Het begin van de afgeleide is dan:
L' = 2 cos(2x) - ...
en dan snap ik het niet meer...

Philin
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 januari 2017

Antwoord

$5$ is constant, dus de afgeleide is $0$; en de afgeleide van $2\sin^2x$ doe je met de kettingregel: $2\cdot2\cdot\sin x\cdot\cos x$ (en dat is $2\sin 2x$).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3