De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Riemannsom

 Dit is een reactie op vraag 83674 
Ik heb nu gevonden via de Riemansom dat wortel 1 + wortel 2 + ... + wortel n een bebadering is voor 2nworteln / 3.
Nu moet ik dit controleren voor n=10 n=100 en n= 1000
Is het dan de bedoeling dat voor n=100 of n=1000 ik al die wortels met mijn rekentoestel optel om te zien of dit ongeveer klopt of is er een snellere manier?

Arne D
Student universiteit België - zondag 8 januari 2017

Antwoord

Dat klopt, maar als het goed is heeft je rekenapparaat de mogelijkheid een hele rij getallen in één keer te sommeren. Dan hoef je niet duizend keer de worteltoets in te drukken.
Je zou het ook door een programma als Maple kunnen laten doen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3