De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Normale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 83597 
Maar X mag maar 1 waarde hebben.

Nossin
Student Hoger Onderwijs België - maandag 2 januari 2017

Antwoord

Ik denk dat dat niet klopt. Bij de normale verdeling gaat het altijd om de oppervlakte van het gebied onder de kromme. Maar... zeg dan maar waar de fout in deze redenering zit:

$
\eqalign{
& P\left( {\left| {X - 79} \right| \geq a} \right) = 0,01 \cr
& P\left( { - a \leq X - 79 \leq a} \right) = 0,01 \cr
& P(79 - a \leq X \leq 79 + a) = 0,01 \cr
& a = 0,13 \cr
& 78,87 \leq X \leq 79,13 \cr}
$

Of kun je aangeven op grond van welke informatie je denkt dat het niet klopt?
Ik ben benieuwd...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3