De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Gemiddelde verandering

 Dit is een reactie op vraag 83215 
OK super!! Verder moet je de gemiddelde toename van het volume in cm3/cm berekenen als het water stijgt van 0 cm naar 5 cm, van 5 cm naar 10 cm, van 10 cm naar 15 cm en van 15 cm naar 20 cm. Hoe doe ik dit? Uitkomst: 12,5 cm3/cm, 37,5 cm3/cm, 62,5 cm3/cm en 82,5 cm3/cm. Graag uitleg. Dank u!!! Ik kom aan andere cijfers vanaf het 2de interval.

Ann
Ouder - maandag 7 november 2016

Antwoord

Beste Ann,
  • Maak een tabel van het volume bij x=0, x=5, x=10, x=15 en x=20 cm
  • Bereken de toenames van volume: vx=5-vx=0, vx=10-vx=5, vx=15-vx=10 en vx=20-vx=15 (ik vermoed dat je deze stap vergat!)
  • Deel deze volumetoenames door 5 om de gemiddelde toenames per cm te krijgen.
Je vindt de genoemde waarden, behalve de laatste. Dit moet 87,5 cm3/cm zijn, niet 82,5.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 7 november 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics