De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud bij wenteling

Goede morgen,
Een probleem bij het wentelen om de x-as:
Gegeven is de functie f(x) = x√x
Het vlakdeel V wordt ingesloten door de grafiek van f, de x-as en de lijn x=4
Bereken exact de inhoud van het lichaam L dat ontstaat als V om de lijn y=8 wentelt.
Oplossing: transleren zodat f(x), g(x) wordt met g(x) = x√x-8. dan I = integraal van 0 tot 4 van $\pi$(x√x -8)2= 115,2 $\pi$ Dit is het antwoord in het antwoordenboek, maar volgens mij is dan het verkeerde gebied gewenteld.....
Moet het antwoord niet zijn: $\pi$.82.4 - 115,2$\pi$= 140,8$\pi$?

Alvast bedankt voor uw reactie,
Katrijn

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 21 oktober 2016

Antwoord

Hallo Katrijn,

Volgens mij heb je helemaal gelijk!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 21 oktober 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3