De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Verloop van goniometrische en cyclometrische functies: bloeddruk

 Dit is een reactie op vraag 66337 
Zou er eens iemand de tweede vraag kunnen uitwerken?

Elisa
3de graad ASO - zondag 25 september 2016

Antwoord

Hallo

De functie p (bloeddruk) is minimaal (maximaal) als de afgeleide = 0

Dus :

-8,4.cos(7t) + 12.6.sin(7t) = 0

sin(7t)/cos(7t) = 8,4/12,6 = 0,667

tan(7t) = 0,667

7t = tan-1(0,667)

7t = 0,588, waaruit t = 0,084

en p(0,084) = 12,16 (maximum)

of

7t = 0,588 + $\pi$ = 3,728, waaruit t = 0,533

en p(0,533) = 7,84 (minimum)

Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 september 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3