De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Hydraulische straal berekenen

 Dit is een reactie op vraag 82437 
Ik heb dit nagevraagd! Blauwe oppervlak is inderdaad het natte oppervlak dat gegeven is (100m2). Kan aan de hand hiervan wel de ideaale afmetingen worden bepaald?

Maar ben al heel blij met je antwoord hoor, ben al een heel stuk verder. Dankjewel!

Marc D
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 juni 2016

Antwoord

Hallo Marc,

De formule voor het blauwe oppervlak is:

A=1/2R2($\alpha$ - sin$\alpha$)

(Er stond een typfout in mijn vorige antwoord, deze heb ik verbeterd). Isoleren van R levert:

R = √(2A/($\alpha$ - sin$\alpha$))

We weten al: $\alpha$ 4,49 rad en je kiest A=100 m2. Invullen dus, en je weet R.

Lukt het nu?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 juni 2016
 Re: Re: Re: Re: Re: Hydraulische straal berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3