De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Omwenteling rond x=1

Beste,

Graag had ik even volgende willen vragen.
Ik heb een oefening over omwentelingen voor y=x3 rond x=1 voor x E [0,1]. In het boek staat als antwoord pi/7

Nu twijfel ik een beetje aan dit antwoord. Terecht of niet.... Maar goed

Even de oplossing die ik heb.
Transformatie van y=x3 geeft y=(x+1)3 dit geeft volgens mij een gelijke omwenteling rond de y-as.
Dat geeft dan pi·integraal(x2)dy
De functie gaan schrijven naar x geeft dan x=y^1/3-1 en veranderen van grenzen geeft y E [0,1]
Geeft in totaal
Pi· integraal((y^1/3-1)2) dy
Als antwoord heb ik dan pi/10 ipv pi/7...
Nu ik geloof best dat ik een fout maak maar zou iemand me kunnen zeggen waar?

Alvast bedankt
Tim

Tim
Iets anders - woensdag 1 juni 2016

Antwoord

Volgens mij komt er inderdaad $\pi/10$ uit. Je oplossing ziet er goed uit.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 juni 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3