De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tips voor rekenen met tangens

Zouden jullie misschien wat tips kunnen geven voor berekeningen met tangens?

Inca B
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 15 december 2001

Antwoord

Een aantal tips:
  1. Maak een goede tekening
  2. Zoek naar rechthoekige driehoeken waar je steeds 2 dingen weet:
    • hoek en zijde
    • 2 zijden
  3. Let op de drie dingen van tangens: De hoek, de Overstaande rechthoekszijde en de Aanliggende rechthoekszijde.
Tips voor berekeningen in voorbeelden:

  1. $
    \eqalign{
    & \tan 14,5^\circ = \frac{{PC}}
    {5} \cr
    & PC = 5 \cdot tan14,5^\circ \approx 1,29 \cr}
    $

    Denk maar aan 3=$\frac{12}{4}$, als je 12 niet weet, hoe bereken je dat dan? Door 3 en 4 te vermenigvuldigen.


  2. $
    \eqalign{
    & \tan 37,5^\circ = \frac{8}
    {{AB}} \cr
    & AB = \frac{8}
    {{\tan 37,5^\circ }} \approx 10,4 \cr}
    $

    Denk maar aan $\eqalign{3=\frac{12}{4}}$, als je 4 niet weet hoe bereken je die dan? Door 12 te delen door 3.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 15 december 2001
Re: Tips voor rekenen met tangens



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3