De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Model van Malthus

Het model van Malthus gaat uit van n(t)=n*e^at
Neem n = 5 miljoen, je heb a = 0.1 a = 0.15 en a = 0.25
voor a = 0.25 is de groeifactor van de exponentiële groei e^0.251.28...hoe groot is de groeifactor voor a = 0.1 en a = 0.15?

Hier kom ik dus niet uit...hoe kun je dit berekenen?
alvast bedankt

Niels
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 februari 2003

Antwoord

Gewoon e0,1 en e0,15 intikken is toch niet zo moeilijk?

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 februari 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3