De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijking rechte bepalen

 Dit is een reactie op vraag 78273 
Ja voor de tweede vraag vind ik a=5/4
maar voor de eerste vraag vind ik een vgl zonder ronde wortels nl -2m3+45m2-270m+54=01/3

Vannes
3de graad ASO - maandag 2 mei 2016

Antwoord

Beste Dina,

Die a = 5/4 is goed!

Voor de andere vraag zoek je dus $m$ zodat:
$$\int_0^{6-m} -x^2+6x-mx \,\mbox{d}x = 18$$Een primitieve van $-x^2+6x-mx$ is
$$-\frac{x^3}{3}+\frac{x^2}{2}(6-m)$$zodat de integraal gelijk is aan:
$$\left[ -\frac{x^3}{3}+\frac{x^2}{2}(6-m) \right]_0^{6-m}
= -\frac{(6-m)^3}{3}+\frac{(6-m)^3}{2} = -\frac{(m-6)^3}{6}$$Je moet dus volgende vergelijking oplossen naar $m$:
$$-\frac{(m-6)^3}{6} = 18$$Lukt dat?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 mei 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3