De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud prisma woonhuis

Goedeavond,

Wilt u aub helpen met deze som want ik snap het antwoord niet.



Het dak van een huis heeft een vorm van een prisma. De nok van het dak ligt 4m boven de zolderetage. De vloer van de zolder is 6m bij 8m.
Het dak is symmetrisch. Halverwege de hoogte wordt een nieuwe plafond aangebracht.

Bij A moest je de afmetingen van het plafond rekenen en ik had 2×3×8m welke volgens het antwoord goed is.
Bij B moet je de inhoud berekenen van het onderste deel van de zolder
Ik had als antwoord 1/2×4×6×8= 96cm.
Dit is volgens het antwoord fout want je moet nog 24cm er af halen.
Het antwoord is 72.

Mijn vraag is waarom je nog 24 eraf moet halen?

Met vriendelijke groet,
Misa

Misa
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 7 april 2016

Antwoord

De inhoud van de zolder zonder tussenplafond is 1/2×6×4×8 = 96
De inhoud van het deel tussen nok en tussenplafond is 1/2×3×2×8 = 24
De onderkant heeft dus als inhoud 72 (alles in kubieke meters).

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 april 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3