De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Som- en verschilformules

Beste,
Kan je de som- en verschilformules ook gebruiken als er bij de cos, sin of tan een kwadraat staat?
Krijg je dan gewoon: cos2(a+b)=cos2a·cos2b-sin2a·sin2b of verandert er iets?
Vriendelijke groeten!

Sarah
3de graad ASO - zaterdag 5 maart 2016

Antwoord

Dat kan je zelf proberen te bedenken:

$
\eqalign{
& \cos (x + y) = \cos (x)\cos (y) - \sin (x)\sin (y) \cr
& \cos ^2 (x + y) = \left( {\cos (x)\cos (y) - \sin (x)\sin (y)} \right)^2 \cr
& \cos ^2 (x + y) = \cos ^2 (x)\cos ^2 (y) - 2\sin (x)\sin (y)\cos (x)\cos (y) + \sin ^2 (x)\sin ^2 (y) \cr}
$

Dat lijkt dan toch wel iets anders dan je dacht, denk ik. Ik denk niet dat je er verder iets leuks mee kan.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 maart 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3