De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Inwoners

 Dit is een reactie op vraag 77758 
2,76 x 1,33= 3,68 2003-2009
3,68 x 1,33= 4,90 2009-2015
4,90 x 1,33= 6,54 2015-2021
6,54 x 1,33= 8,71 2021-2027
Groeifactor per 6 jaar is 1,33
Per jaar is dat 0,22
In 2024 zal het aantal inwoners meer dan 7 miljoen bedragen.
F

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 maart 2016

Antwoord

Je vergeet de zesdemachtswortel uit 3,68/2,76 te trekken!
Als je dat doet, vind je 1,049.
Nu kun je inderdaad steeds vermenigvuldigen met 1,049 totdat je de 7 miljoen haalt.
Maar, hoe doe je dat als er bijv. 45 jaar uit moet komen? Ga je dan 45 keer vermenigvuldigen?
Beter is het om de vergelijking 2,76 · 1,049n = 7 op te lossen (met je GR).

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 maart 2016
 Re: Re: Inwoners 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics