De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeveel lopende meter heb ik dan nodig en wat is de prijs?

De plank kost €4 de lopende meter. Mijn stuk is 65 m². Hoeveel lopende meter heb ik dan nodig en wat is de prijs?

luc
Ouder - donderdag 14 januari 2016

Antwoord

Het ligt eraan hoe breed zo'n plank is. De benodigde totale lengte bereken je met:

lengte = 65/breedte

Let erop dat je de breedte in meters invult. Wanneer de plank bijvoorbeeld 7 cm breed is, dan reken je met breedte=0,07 meter.
Wanneer je eenmaal de totale lengte hebt berekend, dan volgt de prijs uit:

Prijs = lengte x 4

De berekening gaat ervan uit dat je al het materiaal gebruikt, dus geen afvalstukjes overhoudt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 14 januari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3