De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Wortel en kwadraat

 Dit is een reactie op vraag 77200 
In mijn boek staat wortel - 7 in het kwadraat. Er staat nergens haakjes omheen. Ik kwam ook op 7 uit, want ik deed eerst - 7 keer - 7 (is 49) en hieruit de wortel trekken = 7. Maar het antwoordenboek geeft als antwoord 'kan niet' aan.
Waarom?

saja
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 23 december 2015

Antwoord

Maar -72 is -49 en niet 49.
√-7²=√-49 en dat kan niet...

Er is dus een verschil tussen (-7)² en -7².

(-7)²=49
-7²=-49

Dat laatste is omdat je eerst moet machtsverheffen (kwadraat nemen) en dan vermenigvuldigen met -1 (min ervoor).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3