De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Optellen zonder rekenmachine

De opgave was: cos7$\pi$/7+cos3$\pi$/7+cos5$\pi$/7-cos9$\pi$/7-cos11$\pi$/7-cos13$\pi$/7

Dit moet je allemaal optellen
ik heb het al kunnen omvormen tot:
cos$\pi$/7 + cos2$\pi$/7 + cos3$\pi$/7 + cos 4$\pi$/7 + cos 5$\pi$/7 + cos 6$\pi$/7

Het antwoord is nul, maar ik weet niet hoe je dit verkrijgt. Dit moet opgelost worden zonder rekenmachine.

Groeten
Ronny

ronny
3de graad ASO - zondag 13 december 2015

Antwoord

Gebruik dat in het algemeen geldt $\cos(\pi -x)=-\cos x$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3