De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Ontbinden in factoren

 Dit is een reactie op vraag 76857 
Wat ik nog steeds niet snap is waarom de 1 wel wordt opgeteld en de a niet bij:
(a+1)(a+1)+(a+1)=(a+1)(a+1+1)

Ali
Leerling mbo - maandag 16 november 2015

Antwoord

Bij (a+1)(a+1)+(a+1) haal je de factor a+1 buiten haakjes. Bij (a+1)(a+1) houd je dan tussen de haakjes a+1 over en bij (a+1) houd je de factor 1 tussen de haakjes over. Uit eindelijk staat a+1 voor de haakjes en in de haakjes staat dan a+1 en 1.

(a+1)(a+1)+(a+1)=(a+1)(a+1+1)=(a+1)(a+2)

Bij de laatste stap tel je de twee enen bij elkaar op en laat je de a met rust...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 november 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3