De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Algebra

 Dit is een reactie op vraag 76798 
Het gaat dus voornamelijk om de macht die buiten de haakjes staat. Is deze macht even dan kom je uit op een positief uitkomst maar er staat tot de macht 3, vandaar dat de uitkomst negatief is toch?

Alvast bedankt voor de ondersteuning

Ali
Leerling mbo - dinsdag 10 november 2015

Antwoord

Denk maar aan:

(-a2b3)3=(-1·a2·b3)3=(-1)3·a6·b9=-1a6·b9=-a6·b9

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 10 november 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3