De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe diep is de bak?

De inhoud van een bak is 250 liter. De lengte is 5 dm en de breedte 2,5 dm. Hoe diep is de bak?

vince
Iets anders - woensdag 30 september 2015

Antwoord

De inhoud van bak is gelijk aan 250 liter en dat is 250 dm3. Met d:diepte in dm geldt:

$5·2,5·d=250$
$12,5·d=250$
$\eqalign{d=\frac{250}{12,5}=20}$

De diepte is gelijk aan 20 dm.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 september 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3