De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe kan ik de volgende ongelijkheden oplossen?

Geachte,

Hoe kan ik de volgende ongelijkheden oplossen?

A). |2x -3|$\le$7
B). |4x +1|$\ge$0,5
C). x2- 2x -3$<$|2x -1|
D). |x-1/3- 2x|$\le$2

Met vriendelijke groeten

stefan
Student hbo - dinsdag 15 september 2015

Antwoord

A) Los op -7 $\le$ 2x - 3 $\le$ 7

B) Los op 4x + 1 $>$ 0,5 of 4x + 1 $<$ -0,5
(bedoeld wordt: groter of gelijk resp. kleiner of gelijk)

C) Ik zou de grafieken tekenen van de functies die aan beide kanten van het ongelijkheidsteken staan, dan de snijpunten bepalen en me vervolgens afvragen wanneer de parabool onder de gebroken lijn ligt. En dat is gewoon te zien in de grafieken.

D) Ook hier is een grafische aanpak aan te bevelen. Maar qua structuur is het niet anders dan de eerste vraag.

Enne..........graag iets van eigen inspanningen laten zien! We zijn geen huiswerkhulpjes!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 september 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3