De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Goniometrische gelijkheden

 Dit is een reactie op vraag 76233 
Hallo,

Gebruik ik voor het oplossen van de gelijkheden de tabel (hoeken en goniometrische getallen):

sin(x)=cos(x) voor x=pi/4, 5pi/4, and sin(x)=-cos(x) voor x=3pi/4, 7pi/4,...

Groeten,

Viktoria

viky
Iets anders - donderdag 10 september 2015

Antwoord

Hallo Viktoria,

Jouw oplossing is correct.
Welke methode je ook gebruikt, het is hoe dan ook handig om nog even deze stap te nemen:

cos(x)=sin(x)$\to$tan(x)=1
(vind je door links en rechts te delen door cos(x))
cos(x)=-sin(x)$\to$tan(x)=-1

Je kunt de oplossingen inderdaad vinden door een tabel te raadplegen. Voor 'mooie' hoeken moet je wellicht uit je hoofd weten wat de sinus, cosinus en tangens zijn. Je kunt natuurlijk ook je rekenmachine gebruiken.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 10 september 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3