De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontbind in factoren

x3m+y3m = ?

K.L.Bo
Ouder - dinsdag 25 augustus 2015

Antwoord

In het algemeen geldt:

t3+u3 = (t+u)(t2-tu+u2)

Nu hebben we x3m+y3m = (xm)3+(ym)3, dus we kunnen die algemene regel toepassen met t=xm en u = ym.

Met vriendelijke groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 augustus 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3