De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijking

Goede avond,
Ik heb volgende vergelijking waarvan ik geen oplossing vinden kan. Het antwoord zou moeten zijn, volgens wolfram=3,84voor x$>\pi$

2x-6.283= sinx(sinx+cosx)

Ik kon wat uitwerken en herschrijven :
2x-6,2863=sin2x+sin2x
2x=sin2x+sin2x+6,283
x=1/2(sin2x+1/2sin2x+6,283)
Graag wat hulp aub.
Groeten
Rik
x=1/2(sin2x+sin2x)+3,1415

Rik Le
Iets anders - donderdag 18 juni 2015

Antwoord

Omdat je een mix hebt van een 'losse' x en een x 'achter de sinus', moet je de mogelijkheid om dit handmatig op te lossen vergeten. Gewoon met Wolfram of een GR.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 juni 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3