Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Normale verdeling

p(x<2)=0.01
p(z<(2-µ)/0.02)=0.01
(2-µ)/0.02=-2.33
Hoe kom ik op deze -2.33?

zaki
Student universiteit België - donderdag 11 juni 2015

Antwoord

Gebruik de tabel. Meestal staan in de tabel alleen de positieve waarden van z. Dat is niet erg omdat de grafiek volkomen symmetrisch is. Je moet dus kijken welke z er hoort bij \phi(z)\lt0.99 en dat is z=2.33 en dan hoort z=-2.33 bij \phi(z)\lt0.01.

...en nog steeds geen haakjes?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 juni 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics