De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Normale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 75816 
Waarom is het dan bij gemiddelde=400 en standaardafwijking=5
zoek a0 bij (-axa)=0.90

(a-400)/5=0.90 en (a-400)/5=1.645

Want als je nu eenmaal 0.1 gaat opzoeken in het tabel krijg je -1.28

zaki
Student universiteit België - donderdag 11 juni 2015

Antwoord

Als 0,90 tussen -a en a zit dan zit 0,05 onder -a en 0,95 onder a.



PS
Je was vergeten haakjes te schrijven waar dat wel noodzakelijk was. Die heb ik er maar even bij gezet. Je notatie is ook niet helemaal duidelijk. Die 0,90 is oppervlakte maar die 1.645 is de z, dus wat doen je dan allemaal?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 juni 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3