De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Goniometrische identiteit bewijzen

 Dit is een reactie op vraag 75485 
Hoe moet je dan verder gaan, cos(x+3y+y) en cos(x+3y−2y) kan je toch niet uitwerken?

Kurt
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 mei 2015

Antwoord

Wat dacht je er van de formules voor $\cos(a+b)$ en $\cos(a-b)$ te gebruiken?
Eerst met $a=x+3y$ en $b=y$ en dan met $a=\ldots$ en $b=\ldots$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 mei 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3